bg

Урология

отделение по урология

Урология

Урологичното отделение на МБАЛ Парк Хоспитал е една от най-новите и модерни структури за оказване на високо специализирана болнична помощ в областта на Урологията. Отделението разполага с модерна и удобна леглова.

В Урологичното отделение се извършват  високо специализирани диагностични процедури посредством модерна апаратура за рентгенова,  компютър-томографска и ултразвукова диагностика.  Рутинна практика в отделението е извършване на „безкръвни“ – трансуретрални (през естествените отвори на пикочна система) и лапароскопски ( чрез някоко малки отвора в областта на коремната стена) операции в случаите на : 
- доброкачестествена простатна хиперплазия; 
- бъбречно-каменна болест;
- заболяваня на пикочния мехур и уретерите; 
- заболявания на мъжка полова система (като варикоцеле, разширени вени в областта на тестиса); 
- бъбречни кисти и още много други. 

Освен иновативната лапароскопска техника, отделението разполага и с всички възможностти за трансуретрална хирургия включително мощни лазерни системи,  доказали своята ефективност особено в областта на бъбречно-каменната болест. Освен посредством оперативни интервенции, отделението разполага и с апаратура за извънтелесно разбиране на камъни в областта на бъбреците и уретерите ( т.н Екстракорпорална литотрипсия)

Основен принцип в ежедневната клинична практика в отделението е безкомпромисно качество и персонално отношение от висококвалифициран и обучен персонал.
 

Екип Специалисти

Доц. Божидар Дичев
Лекар, Завеждащ Отделение Урология ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
Д-р Илиана Пампорова
Лекар, Урология ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
Д-р Васил Иванов
Лекар, Пневмология и фтизиатрия, Вътрешни болести ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

Парк Хоспитал

с.Браниполе, община Родопи, Местност Герена №020Г